مطالعهای نشان میدهد که مصرف روزانه آجیلْ عملکردهای اصلی مغز مانند شناخت، یادگیری و حافظه را بهبود میبخشد.
محققان دانشگاه لوما لیندا در ایالات متحده دریافتند که مصرف بعضی از آجیلها باعث تحریک بیشتر چند فرکانسِ مغز میشود. برای مثال، پسته باعث ایجاد بیشترین پاسخ امواج گاما در مغز میشود که این پاسخ برای تقویت پردازش شناختی، نگهداری اطلاعات، یادگیری، ادراک و حرکت سریع چشم در طول خواب بسیار اهمیت دارد. همچنین مصرف بادامزمینی باعث ایجاد بیشترین پاسخ امواج دلتا در مغز میشود. موج دلتا بر ایمنی و درمان بدن مؤثر است و همچنین کمک میکند تا خواب عمیقی داشته باشید. محقّقان با آزمایش بر شش نوع آجیل دریافتند که همه آنها حاوی آنتیاکسیدانهای مفیدی هستند و در بین آنها گردو بالاترین غلظت آنتیاکسیدان را داراست. همچنین، مطالعات قبلی نشان دادهاند که آجیلها از چند جهت برای بدن مفید هستند: محافظت از قلب، مبارزه با سرطان، کاهش التهاب و کند کردن روند پیری.
دکتر لی برک، معاون تحقیقات در دانشگاه لوما لیندا، اعتقاد دارد که تحقیقات کمی بر نحوه تأثیر آجیل، مخصوصاً پسته، بر مغز انجام شده و احتمالاً در تحقیقات آینده شاهد فواید بیشتر آجیل بر مغز و سیستم عصبی خواهیم بود. همچنین، برک، محقق اصلی این پژوهش، میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که آجیل همانطور که برای بدن مفید است، بر مغز نیز اثرات مفیدی دارد.» شرکتکنندگان در این مطالعه افرادی بودند که بادام، بادام هندی، بادامزمینی، گردو گرمسیری (پیکن)، پسته و گردو مصرف میکردند.
آنچه مسلم است این است که مصرف هرگونه آجیل، بویژه پسته و بادام زمینی، تأثیر شگرفی در تقویت حافظه دارد و اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که بهخاطر فراموشکردن سالگرد ازدواجتان مرتّب توبیخ میشوید، مصرف آجیل را فراموش نکنید.