پیشگیری از حمله قلبی!

پیشگیری از حمله قلبی!

براساس دستورالعمل‌های رژیم غذایی، آجیل‌ها از جمله پسته سرشار از مواد مغذی هستند که می‌توانند جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی سالم ما داشته باشند. پسته همچنین غذایی پروتئینی است که می‌تواند نقش خاصی در تأمین مواد مغذی موردنیاز و سلامتی بدن ایفا کند. شواهد علمی حاکی از آن است که مصرف بادام‌زمینی و برخی آجیل‌های خاص درختی (مانند گردو، بادام، و پسته)، علاوه‌بر تأمین کالری موردنیاز بدن، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

نتایج پژوهشی که در سال 2013 در مجله پزشکی نیوانگلند(New England Journal of Medicine) چاپ شد نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای به‌همراه مصرف آجیل‌هایی همانند پسته در کاهش خطرات  قلبی بسیار می‌تواند مؤثر باشد. این آزمایش بالینی که بر روی حدود 7400نفر، ، انجام شد، خطرات مربوط به بیماری‌های قلبی به‌میزان 30درصد کاهش پیدا کرد — افراد موردبررسی در این مطالعه شامل افرادی بودند که حدود 28 گرم پسته در روز و یک لیتر روغن زیتون در هفته مصرف می‌کردند. نکتۀ جالب دربارۀ یافته‌های این پژوهش این است تأثیر این رژیم غذایی در کاهش خطر قلبی دقیقاً همانند تأثیر استاتین‌، دارویی برای کاهش کلسترول، است.

احتمالاً تأثیر مصرف پسته فراتر از کاهش کلسترول کلی و LDL است و‌ به‌طورکلی می‌تواند باعث کاهش بیماری‌های قلبی شود. مطالعات متعددی به تاثیرات مصرف پسته بر بسیاری از فاکتورهای خطرناک برای بیماری‌های قلبی‌عروقی پرداخته‌اند. طبق این مطالعات، مصرف روزانۀ پسته (حدود 28 تا 84گرم در روز یا به میزان تأمین %10 تا %20 کالری موردنیاز بدن در روز) به 5 شکل ممکن منجر به کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود:

  • با کاهش کلسترول کلی، کلسترول LDL ، و کلسترول غیرHDL؛
  • با افزایش آنتی‌اکسیدان در خون و کاهش کلسترول اکسیده‌شده؛
  • با کاهش LDL متراکم کوچک و افزایش سطح فیتواسترول‌ها در خون؛
  • با ارائه خواص مفید ضدالتهابی؛ و
  • با کاهش استرس حاد ازطریق کاهش فشارخون، ضربان قلب و پاسخ‌های عروقی‌محیطی.

تحلیلی تجمیعی از 25 مطالعه در سال 2010 نشان داد که مصرف آجیل‌هایی مانند پسته در کاهش کلسترول کلی و LDL مؤثر است. شواهد بیشتر تأیید می‌کنند که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد.

دو مقالۀ دیگری که در سال 2013 چاپ شدند داده‌های مقطعی را از آغاز آزمایش ارائه دادند. هر دو مطالعه بر روی 7،216 نفر انجام شد و هدف آن‌ها بررسی ارتباط بین تعداد دفعات و مقدار مصرف آجیل بود. خطر مرگ‌ومیر افرادی که در هفته بیش از سه وعدۀ غذایی آجیل ازجمله پسته مصرف کردند %39 کمتر بود. محققان روند مشابهی را برای سرطان و خطر مرگ‌ومیر قلبی‌عروقی یافتند. تحلیل مقطعی دوم نشان داد که خطر ابتلا به چاقی مفرط، سندروم متابولیک، و دیابت در افرادی که در هفته بیش از سه وعدۀ غذایی آجیل ازجمله پسته مصرف می‌کردند کمتر بود.