طرز تهیۀ مربای پوست پسته

طرز تهیۀ مربای پوست پسته

مواد لازم برای تهیۀ مربای پوست پسته:

  • پوست پستۀ‌ تازه: 1 کیلوگرم
  • شکر: 1 کیلوگرم
  • هل یا وانیل: به‌مقدار لازم
  • آبلیمو: نصف استکان
  • گلاب: نصف استکان
  • خلال پسته: 1 فنجان

طرز تهیه: 

پوست پسته را به‌کمک یک چاقو برش بزنید و با یک فشار کوچک، پوست پسته را از پسته جداکنید. توجه داشته‌باشید که قسمت‌های سیاه و لزج را نیز جداکنید.
پوست پسته را با ملایمت شسته و زمانی‌که آب آن گرفته‌شد، پوسته‌ها را 3 الی 4 بار و هر مرتبه 20 دقیقه بجوشانید تا طعم تلخی پوست گرفته‌شود و سپس آن را در آب سرد بریزید.
اجازه‌دهید پوسته‌های جوشانده‌شده یک ساعت در آب سرد باقی بمانند و سپس آن را صاف‌کنید.
همزمان در ظرف جداگانه، شکر را با 3 لیوان آب و گلاب بجوشانید تا کمی قوام بیاید و اجازه‌دهید تا شربت کمی سرد شود.
پس از سردشدن شربت، پوست پسته‌ها را در شربت بریزید و مدت 2 تا 3 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار‌دهید تا مربا جابیفتد و شربت قوام بیاید.
در این مرحله، یک قاشق از مربا را داخل ظرف کوچکی بریزید و داخل فریزر بگذارید تا خنک شود، بعد ظرف را کج کنید اگر مربا شل بود و به راحتی در ظرف حرکت‌می‌کرد بازهم باید آن را بجوشانید، ولی اگر شیره به‌آرامی در ظرف حرکت می‌کرد، مربا آماده است.
در مرحلۀ آخر، آبلیمو و خلال پسته را اضافه نموده و بعد از 3 تا 4 جوش، ظرف را از روی حرارت برداشته و اجازه‌دهید مربا خنک شود.

 

 

 

*نوش جان*