تأثیرات کاربرد محلول پاشی پتاسیم و روی بر عملکرد میوه پسته (Pistacia vera L.)

  • عنوان: تأثیرات کاربرد محلول پاشی پتاسیم و روی بر عملکرد میوه پسته (Pistacia vera L.)
  • نقش K و Zn: افزایش عملکرد و کیفیت میوه.
  • هدف: بررسی تأثیرات محلول پاشی K و Zn بر عملکرد و کیفیت میوه پسته و غلظت‌های مواد مغذی برگ.
  • روش: آزمایش با نُه تیمار مختلف و تجزیه و تحلیل در دو سال (2017-2018).
  • محل آزمایش: باغ تجاری در استان قم.
  • نتایج:
  •  افزایش معنادار در محتویات کلروفیل، عملکرد میوه، درصد شکاف و خالی بودن.
  • افزایش قابل توجه غلظت‌های P، K، Mg، Zn، Mn و Fe.
  • تأثیر معنادار بر N نداشت.
  • محتوای کلروفیل:
    • بالاترین مقادیر در تیمار های K و Zn.
    • افزایش محتوای کاروتنوئید.
    • نتایج - عملکرد میوه:
    • تأثیر مثبت و معنادار بر عملکرد تازه و خشک.
    • نتیجه‌گیری: 
      کاربرد محلول پاشی K و Zn تأثیر مثبتی بر مواد مغذی برگ، عملکرد و کیفیت میوه دارد.

 


لینک دانلود فایل

کلیدواژه‌ها: محلول پاشی عملکرد عملکرد میوه عملکرد کیفیت عملکرد کیفیت میوه میوه کیفیت میوه zn k zn k افزایش