دیابت بارداری:
- معمولا در سه ماهۀ سوم بارداری بسیاری از زنان را تحت تأثیر قرار میدهد.
- باعث افزایش سطح قندخون میشود که میتواند هم مادر و هم نوزاد را تحت تأثیر قراردهد.
- با روشهای امیدوارکنندهای برای کنترل سطح گلوکز خون، مطالعهشدهاست.
- براساس یک مطالعۀ مهم، زنان مبتلا به عدم تحمل گلوکز حاملگی(GIGT)، یک روش پیشگیرانه برای کنترل سطح قندخون دارند.
- زنانی که پسته مصرف میکردند، سطح گلوکز بسیار پایینتری نسبت به زنانی که نانگندم مصرف میکردند، داشتند.
در مورد تحقیق:
دکتر شنگ جی، محقق اصلی و مدیر بخش تغذیۀ بالینی بیمارستان ششم شانگهای و دانشگاه وابستۀ شانگهای در چین و دکتر ژائو پینگ لی، استاد پزشکی و مدیر مرکز تغذیه انسانی UCLA، در مورد اثرات خوردن 42 گرم پسته یا 100 گرم نان سبوسدار، در دو گروه از زنان باردار مبتلا به GIGT را بررسیکردند.
نتایج چشمگیر بودند. این مطالعه نه تنها به یک چراغ امید برای مادران مبتلا به دیابت بارداری تبدیلشدهاست، بلکه خبری خوش برای نوزادان است. بهگفتۀ دکتر لی، ” افزایش قندخون در دوران بارداری نهتنها در سلامتی مادر تأثیر میگذارد، بلکه ممکن است خطر ابتلا به دیابت در نوزاد را نیز افزایشدهد.”
پسته یک غذای خوشمزه و رضایتبخش است که سطح قندخون سالم را بهبود میدهد. برای بسیاری از مادران آینده، این موضوع شگفتانگیز است. بسیار جالب است که پرورشدهندگان پسته در آمریکا با تریستا ساتر، ستاره و نویسندۀ The bachelorette، همکاریکردند تا در مورد تجربه و تشخیص خود صحبتکنند.
بر اساس گفتههای تریستا، ” من به دیابت بارداری در طول ماه هفتم بارداری مبتلا شدم. اصلاً انتظار آن را نداشتم”. او گفت که من فکر میکردم حاملگی یعنی هر غذایی را در هر زمانی که دوست دارم، میتوانم مصرف کنم. اگر میدانستم که پسته میتواند به نرمال شدن سطح گلوکز کمک کند، هیجانزده میشدم!
چه چیزی پسته را بسیار توانمند میکند؟
- پسته سرشار از آنتیاکسیدان، فیبر و چربیهای سالم است.
- پسته حاوی پروتئین، چربیهای سالم برای قلب، فیبر و مواد مغذی گیاهی و ترکیبات گیاهی مفید است.
- پسته حاوی ویتامینها و مواد معدنی است که میتواند از بدن در برابر دیابت حفاظت کند.
- مطالعات انجامشده بر روی افراد سالم و پیش دیابتی (افرادی که سطح گلوکز خون آنها بالا است اما در حد دیابت نوع 2 نیست)، نشان داده است که آجیل (بهویژه پسته)، میتواند نحوۀ استفادۀ سلولهای بدن از گلوکز و واکنش انسولین به یک غذای حاوی کربوهیدرات را بهبود دهد.
- پسته میتواند سطح گلوکز خون را متعادل نگاهداشته و مواد مغذی لازم و ضروری را برای مادر و نوزاد، فراهم کند.
- پسته یک غذای کامل است و دارای طعم و تردی فوقالعادهای است.
- این مطالعه، این نکته را به شواهدی که نشان میدادند خوردن پسته بهجای غذاهای حاوی کربوهیدرات بیشتر، سطح گلوکز سالم خون را افزایش میدهد، اضافه شد.
حقایقی در مورد پسته و دیابتبارداری:
دیابت بارداری(GDM) چیست؟
- طبق آخرین معیارهای تشخیص گروههای دیابتی و بارداری در سال 2010، شیوع این نوع دیابت را 8/9 تا 5/25 در سراسر جهان، برآورد کردهاند.
- مانند انواع دیگر دیابت، این نوع از دیابت در نحوۀ استفادۀ سلولها از گلوکز بهعنوان منبع انرژی، تأثیر میگذارد.
- این نوع دیابت، باعث افزایش سطح گلوکز خون میشود که میتواند در سلامت مادر و نوزاد تأثیر منفی بگذارد.
- کودکان متولد شده از مادران با GDM ضعیف، در معرض اضافهوزن در دوران کودکی هستند و امکان ابتلا آنان به دیابت در بزرگسالی، بیشتر است.
- GDM کنترل نشده، خطر ابتلا به فشارخون در مادر (فشارخون بالا) و پره اکلامپسی (نوعی عارضه که شامل فشارخون و ازدستدادن پروتئین است) را افزایش میدهد.
- زنانی که دچار دیابت حاملگی میشوند، در سالهای آینده در معرض جدیتری به دیابت نوع 2 قرار دارند.
فواید پسته:
- پسته حاوی فیبر، پروتئین، چربیهای مفید برای قلب و مواد مغذی گیاهی و ترکیبات مفید گیاهی است.
- مطالعات انجامشده بر روی افراد سالم و دارای پیش دیابت (افرادی که سطح گلوکز خون آنها بالاست ولی در حدی نیست که بتوان دیابت نوع 2 را تشخیص داد)، نشان داده است که آجیل بهطورکلی و پسته به طور خاص، میتواند نحوۀ استفادۀ سلولهای بدن از گلوکز و چگونگی پاسخ انسولین به غذاهای حاوی کربوهیدرات را تحت تأثیر قرار دهد.
- پسته میتواند به حفظ سطح گلوکز خون و تأمین مواد مغذی ضروری برای مادر و نوزاد کمک کند. پسته یک غذای کامل است و دارای طعم و تردی فوقالعادهای است.
- این مطالعه، این نکته را به شواهدی که نشان میدادند خوردن پسته بهجای غذاهای حاوی کربوهیدرات بیشتر، سطح گلوکز سالم خون را افزایش میدهند، اضافه شد.
تحقیقات:
دکتر شنگ جی، پزشک ارشد و مدیر تغذیه بالینی در بیمارستان ششم مردمی شانگهای و دانشگاه جیائوتونگ شانگهای است. او متخصص درمانهای تغذیهای برای بیماریهای مختلف از جمله دیابت، بیماریهای کلیوی و چاقی است. او متولی انجمن تغذیۀ شانگهای و محقق ارشد در مطالعه دیابت بارداری پرورشدهندگان پسته در آمریکا است. همچنین عضو شورای انجمن تغذیۀ چین و انجمن تغذیۀ شانگهای است. نایبرئیس انجمن تغذیه، انجمن پزشکان چین و عضو کمیتۀ علم و شعبۀ انجمن پزشکی چین است.
دکتر ژائوپینگلی، پروفسور پزشکی و مدیر مرکز UCLA برای تغذیۀ انسانی و رئیس بخش تغذیه بالینی در گروه پزشکی در دانشکده پزشکی David Geffen در UCLA و سیستم مراقبت VA Greater Los Angeles Health است. او دارای مدرک پزشکی داخلی است و پزشک متخصص تغذیه است. زمینههای اصلی دکتر لی، درمان و پیشگیری از چاقی، بررسی نقش تغذیه، مواد شیمیایی گیاهی و مکملهای گیاهی در پیشگیری و درمان بیماریهای متابولیک مانند اشکال شایع سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی است. او چندین مقاله در مجلات JAMA ، سالنامۀ طب داخلی، مجلۀ آمریکایی مراقبت تغذیهای و مجلۀ آمریکایی انجمن رژیم غذایی، چاپ کرده است.
دیابتبارداری چیست؟
این نوع از دیابت در طول دوران بارداری شیوع پیدا میکند. مانند انواع دیگر دیابت، این نوع هم در میزان گلوکز مصرفی توسط سلولها تأثیر میگذارد. این دیابت سبب بالارفتن قند خون میشود که میتواند سلامت مادر و نوزاد را تحت تأثیر قرار دهد.
مطالعه چطور انجامشد؟
دو گروه از زنان باردار مبتلا به دیابتبارداری، هم 42 گرم پسته و هم 100 گرم نان گندم(2تکه)، مصرفکردند.
7 روز بعد، جای خود را عوضکردند.