تحقیقات مربوط به پسته و سلامت قلب:
مطالعات متعددی به بررسی اثرات خوردن پسته بر عوامل خطرساز مختلف برای سلامت قلب پرداخته است. این مطالعات بیان میکنند که مصرف روزانۀ پسته ( 28 تا 85 گرم)، از 5 طریق به بهبود سلامت قلب کمک میکند:
- کاهش کلسترول کلی، کلسترول LDL و کلسترول غیرHDL
- افزایش آنتیاکسیدان در خون و کاهش LDL اکسیدهشده
- کاهش LDL متراکم کوچک و افزایش سطح فیتواسترولها در خون
- ایجاد خواص مفید ضدالتهابی
- کاهش استرس حاد با کاهش فشارخون، ضربانقلب و پاسخهای عروقیمحیطی.
- تحقیق منتشر شده در مجله دانشکده تغذیه آمریکا (Journal of American College of Nutrition)، نشانداده است که مصرف پسته به عنوان میانوعده، میتواند بخشی ار رژیم غذایی برای کاهش وزن باشد و این که خوردن پسته به جای برخی از تنقلات مانند پاستیل میتواند بر کاهش سطح تریگلیسیرید خون موثرباشد. محققان 52 زن و مرد دارای اضافهوزن را مورد بررسی قراردادند که از آنها خواستهشد رژیم غذایی حاوی 500 کالری کمتر از مقدار موردنیاز روزانه داشتهباشند که شامل 240 کالری پسته شور یا 220 کالری پاستیل شور بود. پس از 12 هفته، هر دو گروه وزن خود را کاهشدادند اما افرادی که پسته مصرف می کردند، وزن بیشتری کاهش دادند. علاوهبراین، میزان تریگلیسیرید خون در افرادی که پسته مصرف میکردند، به صورت قابل توجهی پایین بود.[Li Z, et al. Pistachio nuts reduce triglycerides and body weight by comparison to refined carbohydrate snack in obese subjects on a 12-week weight loss program. J Am Coll Nutr. 2010; 29(3):198-203.]
- مطالعه ای در فوریه2013 در مجله پزشکی انگلستان منتشرشد و نشانداد که رژیمغذایی مدیترانهای مکمل با برخی از آجیلها همانند پسته، به صورت قابل توجهی حملات قلبی را کاهش میدهند. در این آزمایش بالینی بر روی 7400 نفر، افرادی که رژیم مدیترانهای داشتند یا حدود 28 گرم آجیل در روز و یا 1 لیتر روغن زیتون در هفته مصرف میکردند، 30 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرارداشتند. نکتۀ مهم این است که این کاهش خطر دقیقا همانند استاتینها است که داروهای کاهش کلسترول هستند.[Estruch R, et al. Primary prevention of cardiovascular disease with a Mediterranean diet. New Engl J Med. 2013 Apr 4;368(14):1279-1290.]
- در سال 2010 در آرشیو طب داخلی منتشرشد. تجزیه و تحلیل 25 مطالعه نشان میدهد که مصرف آجیل، مانند پسته، کلسترولکلی و کلسترول LDL را کاهش میهد و شواهد بیشتری را که مصرف منظم آجیل میتواند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد، تأئید میکند.[Sabate J, et al. Nut consumption and blood lipids: A pooled analysis of 25 intervention trials. Arch Intern Med. 2010; 170(9):821-827.]
- دو مقاله منتشر شده در سال 2013 در کتابخانه مجله آنلاین علم و مرکز پزشکی، داده های مقطعی را از آغاز آزمایش ارائه کردند. هر دو مقاله، 7216 نفر و ارتباط بین فراوانی و میزان مصرف آجیل شرکت کنندگان را بررسی کردند. افرادی که بیش از 3 وعده آجیل، از جمله پسته، در هفته مصرف می کردند، 39 درصد خطر مرگ و میر کمتری داشتند. به طور قابل توجهی، محققان همچنین کاهش مشابهی را برای سرطان و خطر مرگ ومیر قلبی و عروقی پیدا کردند.
در زیر تعدادی از تحقیقات مربوط به پسته و سلامت قلب را مشاهده میکنید:
Aldemir M, et al. Pistachio diet improves erectile function parameters and serum lipid profiles in patients with erectile dysfunction. Internat J Impotence Res. 2011;23:32-38.
- محققان تأثیر پسته را بر مشکلات جنسی مردان و سطح چربی خون در مردان دارای مشکلات جنسی بررسیکردند.
- در مجموع حدود 17 بیمار مرد متاهل در سنین بین 38 تا 59 سال با اختلالات جنسی به مدت حداقل 12 ماه، در این مطالعه شرکتکردند. شرکتکنندگان روزانه 100 گرم پسته به مدت 3 هفته مصرفکردند.
- نتایج نشاندادند که رژیمغذایی همراه با پسته، عملکرد جنسی مردان را بدون بروز هیچگونه عوارض جانبی، بهبود داد. علاوهبراین، پارامترهای چربی، بعد ازاین رژیمغذایی، بهبود قابلتوجهی یافت. از جمله کاهش کلسترول کلی خون و کلسترول بد خون (LDL) و همچنین میزان کلسترول خوب خون(HDL)، افزایش یافت.Baer DJ, et al. Measured energy value of pistachios in the human diet. Br J Nutr. 2011;Jun 28:1-6.
- محققان در تلاش هستند که میزان انرژی پسته را در هنگام مصرف آن، اندازهگیری کنند.
- در این مطالعه، 16 مرد وزن، بین 29 تا 64 ساله، روزانه 1.5 تا 3 اونس پسته را به عنوان بخشی از رژیم غذایی کنترل شده، به مدت 3 هفته مصرفکردند.
- پس از خوردن 42تا 85 گرم پسته، سطح کلسترول LDL، شش درصد کاهش یافت. هیچ تغییری در کلسترول کلی، کلسترول HDL و تری گلیسیرید، مشاهده نشد.
- با توجه به نتایج بدست آمده، محققان به این نتیجه رسیدند که پسته میتواند بخشی از رژیم غذایی سالم برای قلب باشد.Carughi A, et al. Pairing nuts and dried fruit for cardiometabolic health. Nutrition Journal (2016) 15:23.
- آجیل و میوههای خشک دارای مجموعهای از موادمغذی مکمل هستند. هر دو در فروشگاهها ثابت و دردسترس هستند و در بسیاری از موارد، به عنوان میانوعده یا غذاهای آماده، باهم مصرف میشوند.
- این مقاله به بررسی دادههای در حال ظهور میپردازد که از پتانسیل ترکیب آجیل درختی و میوههای خشک، مانند پسته و کشمش به عنوان راهی برای کاهش عوامل خطرساز قلب، بهبود کنترل قندخون وکاهش خطر ابتلا به دیابت و یا بیماریهای قلبیعروقی، میشوند.Dreher ML. Pistachio nuts: composition and potential health benefits. Nutr Rev. 2012;70(4):234-40.
- این تحقیق به بررسی مواد مغذی و فیتوشیمیایی موجود در پسته و همچنین اثرات بالقوه پسته می پردازد.
- پنج مطالعه بالینی انجام شده، نشان می دهند که پسته تاثیر زیادی بر میزان چربی خون دارد.
- شواهد بالینی جدید نشان می دهند که پسته می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو ( عدم تعادل بین آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد در بدن) و التهابی کمک کرده و سلامت عروق، کنترل قندخون، کنترل اشتها و کنترل وزن را بهبود می دهد.Edwards K, et al. Effect of pistachio nuts on serum lipid levels in patients with moderate hypercholesterolemia. J Am Coll Nutr. 1999; 18(3):229-32.
- هدف از این مطالعه، تعیین این موضوع بود که آیا جایگزینی 20 درصد از کالری دریافتی روزانه به شکل پسته، باعث بهبود سطح چربی افراد مبتلا به کلسترول بالا میشود یا خیر.
- در این مطالعه، 4 مرد 41 تا 53 ساله و 6 زن 28 تا 64 ساله، با سطح کلسترول خون بیش از 210میلیگرم در دسیلیتر، 20 درصد از کالری دریافتی روزانه خود را به عنوان مغز پسته به مدت 3 هفته مصرف کردند.
- پس از 3 هفته، کلسترول کلی کاهش، کلسترول HDL افزایش و نسبت های کلسترول کلی به HDL، کاهش و کلسترولLDL به HDL نیز کاهش پیدا کرد.
- نویسندگان نتیجه میگیرند که مصرف پسته به جای سایر کالریهای چربی رژیمغذایی میتواند سطح چربی خون را بهبود دهد و بهطور بالقوه خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش دهد.Gebauer SK, et al. Effects of pistachios on cardiovascular risk factors and potential mechanisms of action: A dose-response study. Am J Clin Nutr. 2008; 88:651-9.
- محققان تاثیر دو دوز پستۀ اضافهشده به رژیمغذایی کمچرب را بر لیپیدها و لیپوپروتئینها ، زیرگروههای لیپوپروتئین تعریفشده، آپولیپوپروتئین(apo)، ارزیابی کردند.
- افراد موردمطالعه، 10 مرد و 18زن با کلسترول LDL بالا، پسته را به میزان 10 درصد(حدود یک وعده) یا 20 درصد(حدود دو وعده)، از کالری موردنیاز روزانه مصرف کردند. این مقدار بین 32 تا 63گرم ( حدود 1 تا 2 اونس) در روز یا 63 تا 126 گرم ( حدود 2 تا 4.5 اونس) در روز متغیر بود. پسته اغلب به عنوان میانوعده به جای پیشغذا و چیپس سیبزمینی و یا در دستور پخت غذا، استفاده میشدند.
- پس از 4 هفته، سطح کلسترول LDL، به اندازۀ مصرف روزانۀ یکوعده پسته، کاهش یافت.
- نویسندگان نتیجه میگیرند که پسته به عنوان بخشی از رژیمغذایی سالم برای قلب، میتواند سطح چربی خون را کنترل کند و شاید حتی از رژیمغذایی کمچرب نیز موثرتر باشد.Holligan S, et al. A moderate-fat diet with pistachios lowers small-dense LDL and improves markers of insulin sensitivity in subjects with moderately-elevated cholesterol levels. FASEB J. 2013:27; A5071, 1057.3.
- محققان تأثیرات مصرف پسته را طی چهارهفته، در نشانگرهای حساسیت به انسولین در 28 فرد مبتلا به LDL-C متوسط رو به بالا، ارزیابی کردند.
- سه رژیم غذایی آزمایشی( با چربی اشباع تقریبا8 درصد)، نتایج نشاندادند که تغییرات رژیمغذایی، تأثیرات قابلتوجهی را در سطح LDL متراکم کوچک و نسبت TG/HDL، میگذارد.
- گنجاندن پسته در رژیمغذایی با چربی متوسط(35%)، به طور مطلوبی بر حساسیت به انسولین تأثیر میگذارد و به یک سطح مفید برای شرایط قلبی و متابولیکی، کمک میکند.Kay CD, et al. Pistachios increase serum antioxidants and lower serum oxidized-LDL in hypercholesterolemic adults. J Nutr. 2010;Jun;140(6):1093-8.
- هدف از این مطالعه، اندازهگیری تأثیر پسته در وضعیت اکسیداتیو(آنتی اکسیدانها) بود.
- در این تحقیق، 10 مرد و 18 زن بین سنین 35 تا 61 سال دارای سطح کلسترول بالا، هم از رژیمغذایی با چربی پایین و هم از رژیمغذایی بهگونه ای که 10 تا 20 درصد از کالری روزانۀ خود را با پسته تأمین میکردند، به مدت 4 هفته استفاده کردند. این مقدار پسته بین32 تا 63 گرم یا 63 تا 126 گرم در هر روز هست.
- افرادی که پسته مصرف میکردند، میزان کلسترول بد(LDL) پایین تری داشتند و سطح آنتیاکسیدان بالاتری داشتند.Kocyigit A, et al. Effects of pistachio nuts consumption on plasma lipid profile and oxidative status in healthy volunteers. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2006; 16:202-9.
- اثرات مصرف مغز پسته در چربی پلاسما و وضعیت آنتیاکسیدانها در داوطلبان سالم با سطح چربی طبیعی بررسی شد.
- 20 زن و24 مرد سالم (میانگین سنی 33 سال)، یا از رژیم معمولی بدون پسته استفاده کردند یا از رژیم غذایی که پسته را جایگزین 20 درصد از کالری دریافتی روزانۀ خود به مدت 3 هفته کرده بودند، استفاده کردند.
- افرادی که از پسته در رژیم غذایی خود استفاده کردند، کاهش زیادی را در کلسترول کلی و افزایش در کلسترول خوب(HDL) و آنتیاکسیدان، تجربه کردند. تریگلیسیرید و کلسترول بد (LDL) نیز کاهش یافت ولی وزن آنها تغییری پیدا نکرد.
- محققان نتیجه گرفتند که استفاده از پسته در یک رژیم غذایی مناسب، میتواند سطح کلسترول خون را بدون کاهش وزن، بهبود دهد.Ryan E, et al. acid profile, tocopherol, squalene and phytosterol content of brazil, pecan, pine, pistachio and cashew nuts. Int J Food Sci Nutr. 2006; May-Jun;57(3-4):219-28.
- این کار آزمایشگاهی، ترکیبات موجود در آجیل را که به سلامت قلب کمک میکند، تعیین کرد.
- پسته دارای درصد بالاتری از چربیهای اشباعنشده نسبت به بادام هندی و سایر آجیلها داشت. پسته همچنین دارای بالاترین میزان گاما توکوفرول(نوعی ویتامینE) و همچنین بیشترین میزان بتاسیتسترول(استرول گیاهی) در مقایسه با سایر آجیلها بود.
- تحقیقات جمع بندی کردند که آجیلها دارای خواص سودمندی هستند که میتوانند در رژیمهای سالم غذایی به جای سایر تنقلات، استفاده شوند.Sari I, et al. Effect of pistachio diet on lipid parameters, endothelial function, inflammation, and oxidative status: a prospective study. Nutrition. 2010;26(4):399-404.
- این تحقیقات در مورد تأثیر پسته در سطح گلوکوز خون، پارامترهای چربی، تورم و میزان آنتیاکسیدان در افراد سالم در یک محیط کنترل شده، انجام گرفت.
- افراد مورد مطالعه، 32 مرد سالم بین سنین 21 تا 24 سال بودند.
- یک رژیم غذایی مدیترانه ای با پسته بدون نمک( بین 60 تا 100 گرم در روز)، جایگزین غذاهای دیگر حاوی چربی غیر اشباع، به مدت 4 هفته شد.
- در افرادی که پسته مصرف میکردند، سطح کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید و کلسترول کلی، به میزان قابل توجهی پایین بود. همچنین مولفههای التهاب و آنتیاکسیدان خون که هر دو باعث بروز بیماری قلبی میشوند، در این افراد، بهبود یافت. میزان باز و بسته شدن رگهای خونی نیز در افرادی که رژیمغذایی همراه با پسته داشتند، بهبود پیدا کرد.
- محققان نتیجه گرفتند که افراد جوانی که پسته مصرف میکنند، در فاکتورهایی که باعث ایجاد سلامت قلب میشوند، بهبود پیدا میکنند.Sheridan MJ, et al. Pistachio nut consumption and serum lipid levels. Am Coll Nutr. 2007; 26(2):141-8.
- محققان تأثیر دریافت 15 درصد از کالری روزانه بوسیلۀ پسته را در افرادی که دارای کلسترول سرم بیش از 210 میلیگرم در دسیلیتر بودند، مطالعهکردند.
- 15 زن و مرد دارای اضافهوزن با میانگین سنی 60 سال، با سطح کلسترول نسبتا بالا، حدود 15 درصد از کالری روزانۀ خود را از پسته به مدت 4هفته دریافت کردند.
- رژیم غذایی همراه با پسته باعث بهبود چندین فاکتور چربی در خون از جمله افزایش کلسترول خوب(HDL) شد. هیچ تغییری در کلسترول کلی و تری گلیسیرید و همچنین وزن و فشارخون، دیده نشد.
- محققان نشان دادند که مصرف 2 تا 3 اونس پسته در محدوده کالری موردنیاز طی 4 هفته، از سلامت قلب افرادی که سطح کلسترول خون آنها نسبتا بالا است، حمایت می کند.West SG, et al. Diets containing pistachios reduce systolic blood pressure and peripheral vascular responses to stress in adults with dyslipidemia. Hypertension. 2012;60(1):58-63.
- محققان تأثیر پسته را بر کاهش فشارخون و استرس حاد، ارزیابی کردند.
- 28 مرد وزن با کلسترول بالا اما به عبارتی سالم، که یک یا دو وعده پسته در روز مصرف میکردند، اما سطح کالری را به مدت 4 هفته در همان سطح نگاه داشتند.
- وقتی که شرکتکنندگان بهخاطر آزمون ریاضی استرس داشتند، افرادی که پسته مصرف کرده بودند، دچار کاهش فشارخون سیستولیک(بالاترین عدد) شدند.
- نویسندگان نتیجه گرفتند که تأثیرات مثبت پسته در رگهای خونی میتواند دلیلی بر سلامت قلب مصرفکنندگان پسته، باشد.