خورش پسته بسیار مقوی و خوشمزه میباشد که با پسته اعلای بومی تهیه میشود. خورش پسته نوعی غذای شاهانه به حساب میآید و در مجالس و مراسمات خاص طبخ میشود. از مواد مغذی کوجود در پسته میتوان به پتاسیم، کلسیم، مس، سدیم، فسفر، آهن اشاره کرد. علاوه بر خاصیتهای غذایی دارای خواصی برای پوست و زیبایی نیز میباشد که بهتر است از این خواص بیبهره نمانید و برای یک بار هم که شده این خورش را طبخ کنید. در این پست قصد داریم طرز تهیه خورش پسته را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش پسته:
- سینه مرغ (۵۰۰ گرم)
- مغز پسته (۳۰۰ گرم)
- پیاز (۱ عدد)
- رب انار (۵ قاشق غذا خوری)
- زعفران دم شده (۴ قاشق غذا خوری)
- نمک، فلفل، زردچوبه (به میزان لازم)
- شکر در صورت نیاز (به میزان لازم)
طرز تهیه خورش پسته:
مرحله اول آماده سازی پسته
ابتدا مغز پسته را آسیاب میکنیم تا حدی این کار را انجام میدهیم تا مانند خمیری چرب و خوشرنگ درآید.
مرحله دوم آماده سازی مواد اولیه
پیاز را پوست کنده، رنده خیلی ریز یا آسیاب میکنیم. رب انار را داخل یک استکان آب حل میکنیم تا یکدست شود. سینه مرغ را به شکل مکعبی خرد کرده و آماده میگذاریم.
مرحله سوم طبخ خورش پسته
ابتدا داخل ظرف مناسبی برای پخت خورش که بهتر است سفالی یا سنگی باشد مقدار کمی روغن ریخته و پیاز را کمی تفت میدهیم کمی که پیازها سبک شد پسته را افزوده و کاملا تفت میدهیم. در این مرحله ادویه و سینه مرغ را به همراه رب انار و آبجوش به خورش اضافه میکنیم. سپس درب قابلمه را بسته و اجازه میدهیم تا مرغ پخته و آب خورش کم شود.
حالا خورش پسته ما کاملا پخته شده؛ زعفران و نمک را افزوده و اجازه میدهیم تا کاملا جا افتاده و به روغن بیفتد. سپس داخل ظرف مناسبی ریخته و در کنار چلوی ایرانی سرو می کنیم.