پوست پسته خاصیت آرامشبخش دارد و تسکیندهندۀ معده است. پوست پستۀ تازه برای درمان بیماریهایی مانند بواسیر مفیداست و باعث تسکین درد و تخفیف بیماری میشود.
مواد لازم برای تهیۀ مربای پوست پسته:
- پوست پستۀ تازه: 1 کیلوگرم
- شکر: 1 کیلوگرم
- هل یا وانیل: بهمقدار لازم
- آبلیمو: نصف استکان
- گلاب: نصف استکان
- خلال پسته: 1 فنجان
طرز تهیه:
پوست پسته را بهکمک یک چاقو برش بزنید و با یک فشار کوچک، پوست پسته را از پسته جداکنید. توجه داشتهباشید که قسمتهای سیاه و لزج را نیز جداکنید.
پوست پسته را با ملایمت شسته و زمانیکه آب آن گرفتهشد، پوستهها را 3 الی 4 بار و هر مرتبه 20 دقیقه بجوشانید تا طعم تلخی پوست گرفتهشود و سپس آن را در آب سرد بریزید.
اجازهدهید پوستههای جوشاندهشده یک ساعت در آب سرد باقی بمانند و سپس آن را صافکنید.
همزمان در ظرف جداگانه، شکر را با 3 لیوان آب و گلاب بجوشانید تا کمی قوام بیاید و اجازهدهید تا شربت کمی سرد شود.
پس از سردشدن شربت، پوست پستهها را در شربت بریزید و مدت 2 تا 3 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قراردهید تا مربا جابیفتد و شربت قوام بیاید.
در این مرحله، یک قاشق از مربا را داخل ظرف کوچکی بریزید و داخل فریزر بگذارید تا خنک شود، بعد ظرف را کج کنید اگر مربا شل بود و به راحتی در ظرف حرکتمیکرد بازهم باید آن را بجوشانید، ولی اگر شیره بهآرامی در ظرف حرکت میکرد، مربا آماده است.
در مرحلۀ آخر، آبلیمو و خلال پسته را اضافه نموده و بعد از 3 تا 4 جوش، ظرف را از روی حرارت برداشته و اجازهدهید مربا خنک شود.